توسعه گردشگري با هدف دستيابي به جايگاه شايسته در جذب گردشگر، رسيدن به اهداف ترسيم شده در اسناد بالادستي از جمله سند چشمانداز و برنامههاي توسعه با ياريگرفتن از تمامي کارشناسان، متخصصان، ذينفعان و متوليان اين حوزه چشمانداز دراز مدت اين همايش را رقم زده است.
از اهداف برگزاري اين همايش ميتوان به ارزيابي جايگاه توسعه گردشگري در اسناد بالادستي و قوانين موجود، بررسي نقش نهادها و سازمانهاي مرتبط با صنعت گردشگري و برقراري تعاملات سازنده ميان متوليان، تبيين الزامات مديريت و توسعه گردشگري با رويکرد شناسايي و استفاده از مزيتهاي رقابتي بومي اشاره کرد.
بررسي موانع، محدوديتها و چالشهاي پيشروي توسعه گردشگري در کشور با رويکرد تحقق اهداف توسعه پايدار، شيوههاي جذب سرمايهگذاري داخلي و خارجي در توسعه گردشگري، بررسي نقش و جايگاه حوزه عمليات گردشگري در توسعه آن، افزايش مشارکت بخشخصوصي، انجمنها و سازمانهاي غيردولتي در توسعه گردشگري و اشاعه فرهنگ ايراني و اسلامي در جهان با استفاده از جذب توريست و جلب رضايتمندي آنها از ديگر اهداف برگزاري اين همايش است.
همايش ملي «مديريت و توسعه گردشگري؛ چالشها و راهکارها» در محورهاي «سياستگذاري و مديريت گردشگري»، «محيط گردشگري»، «گردشگري، هتلداري و پذيرايي» و «گردشگري شهري» برگزار ميشود و «گردشگري سلامت و مزيتهاي رقابتي کشور» محور جنبي برگزاري اين همايش است.
در محور سياستگذاري و مديريت گردشگري چالشها و راهکارهاي مديريت و توسعه صنعت گردشگري در کشور، توسعه گردشگري و الزامات حقوقي و قانوني، تبيين نقش نهادهاي تصميمگير در حوزه گردشگري، برندسازي و توسعه گردشگري و راهبردهاي ايجاد و توسعه مناطق نمونه گردشگري مطرح خواهد شد.
توسعه زيرساختهاي مديريتي و توانمندسازي سازمانها و نهادهاي ذينفع، بحران اقتصادي و تاثير آن بر صنعت گردشگري، گردشگري پايدار؛ اشتغالزايي و کارآفريني، گردشگري و اشاعه فرهنگي ايراني – اسلامي، تامين مالي طرحها و پروژههاي گردشگري، ديدگاه رفتاري در مطالعات بازار و محيط گردشگري، توسعه فنآوري اطلاعات و گردشگري هوشمند و نقش آموزش و پژوهش در ظرفيتسازي و توسعه گردشگري از موضوعات مورد بحث در محور محيط گردشگري است.
مباحث مورد توجه در محور گردشگري، هتلداري و پذيرايي نيز رويکردهاي نوين به ساخت و تجهيز هتل، مديريت بازدهي و کاهش هزينه در هتل، جايگاه استانداردسازي در بهبود مديريت هتلها، نقش هتلداري و پذيرايي در اعتلاي گردشگري کشور و منابع انساني سفر، گردشگري و هتلداري را شامل ميشود.
محور گردشگري شهري نيز در برگيرنده موضوعاتي همچون مفاهيم و اشکال گردشگري شهري، مزيتهاي رقابتي شهرها و توسعه گردشگري شهري و جايگاه انجمنهاي مردمنهاد در توسعه گردشگري شهري است.
برگزاري پانل «برنامهريزي توسعه گردشگري با تاکيد بر توسعه پايدار» با مشارکت دانشگاه APU ژاپن و پانل «بررسي شعار روز جهاني جهانگردي و تاثير آنها بر توسعه گردشگري از سال 1981 تا 2011 » با مشارکت انجمن صنفي راهنمايان تور استان تهران نيز از ديگر بخشهاي اين همايش است. ارائه پنج عنوان مقاله برگزيده از سوي دبيرخانه همايش نيز از ديگر بخشهاي آن است.
همچنين کارگاههاي آموزشي «ضرورت نقش ايمني، بهداشت، محيط زيست (HSE) در صنعت گردشگري» و «مديريت و برنامهريزي استراتژيک در صنعت هتلداري» نيز در اين همايش برگزار خواهد شد.
همايش ملي «مديريت و توسعه گردشگري؛ چالشها و راهکارها» از سوي دپارتمان گردشگري و هتلداري مرکز مطالعات دانشگاه صنعتي شريف روز ششم مهرماه برگزار ميشود.
/115
انتهای پیام/